Cutie Automata EasyTronic

Cutia automata Easytronic

Cutia automata Easytronic este marca Opel, acest tip de transmisie semi-automata pe baza de cutia de viteze este folosit pe unele masini Opel / Vauxhall.

Cutia automata Easytronic nu este o cutie de viteze tiptronic; nu are un convertor de cuplu. Este fundamental o transmisie manuala convenționala, cu un ambreiaj uscat si singură placă. Transmisia Easytronic este controlată de o unitate de control electronic (ECU).

Easytronic este folosit în general în mașinile mai mici, moderne cu tracțiune față, inclusiv Corsa 1.0 & 1.2 & 1.3D, Tigra 1.4 90 CP, Meriva 1.6 & 1.8, 1.4 si 1.6 Astra, Zafira 1.8 140 CP și Vectra / Signum 1.8 140 CP .

Transmisia Easytronic este fabricata pentru Adam Opel AG de ZF Friedrichshafen AG. [1]

Acest sistem combină o acționare ambreiaj, un selector de viteze. Imaginați-vă maneta schimbătorului de viteze este mâna stângă și dispozitivul de acționare de ambreiaj este piciorul stâng. Cu ambreiajul montat în locul obișnuit între motor și cutia de viteze tot ce se intampla este ca masina inainteaza, prin intermediul dispozitivului de acționare a ambreiajului în timp ce selectorul de viteze pur și simplu selectează viteze corectă. Dispozitivul de acționare de ambreiaj funcționează pe fluid hidraulic care este operat prin intermediul unui cilindru principal, care este montat în cutia de viteze si este compus din două motoare

Selectați și schimbarea la  Cutie Automata EasyTronic

Transmisie Easytronic combină cu ușurința modul unei cutii automate cu controlul o cutiei de viteza manuală cu cinci viteze. Setat pe modul manual Easytronic schimbă viteze pur și simplu prin mutarea manetei înainte sau înapoi, în timp ce modul automat este similar cu kickdown.